Седем гениални съвета, за да направите рядките вежди по-дебели и по-плътни

Прекалявали ли сте в миналото

Всички ние сме станали жертва на проклятието от прекалено скубене в един или друг момент.

Може би беше ярост да имаш едва изсъхнали вежди, когато беше по-млад, или може би твоят нишкач беше твърде ентусиазиран, за да ти хареса.

Може да имате оскъдни вежди поради забавен растеж на космените фоликули, или просто това е естественото състояние на веждите ви – така или иначе, настоящата тенденция изисква по -дебели, по -гъсти вежди и те не са недостижими.

Без значение колко редки са веждите ви, има много съвети и трикове, които могат да накарат веждите ви да изглеждат естествено гъсти. Просто трябва да знаете специфичните техники, инструменти и цветове, които да използвате.

За щастие, световноизвестният експерт по веждите и основател на кралицата на веждите  Нилам Холмс сподели своите гениални съвети, които могат да помогнат дори на най -белите вежди:

Намерете подходящия молив за вежди

„Когато избирате молив за вежди, уверете се, че ще намерите такъв, който ви позволява да създавате фини щрихи, тъй като те ще наподобяват космите на веждите ви“, казва Нилам.

„Избягвайте всякакви моливи, които създават дебели линии, тъй като изглеждат неестествено. Когато нанасяте молива, уверете се, че не засенчвате в блоков плосък цвят, а вместо това използвайте текстурата на естествените си косми, като рисувате фини щрихи на косата.

„Практиката е перфектна, но финият връх ще ви позволи да създавате естествено изглеждащи движения на косата всеки път. Добър съвет е да практикувате да рисувате коса по гърба на ръката или предмишницата си.

Вдигнете космите нагоре

„Преди да попълните веждите си, уверете се, че повдигате съществуващите косми с движение нагоре“, казва Нилам.

„С помощта на чиста четка за размахване разресвайте космите нагоре, така че да сте изложени на кожата отдолу. Нанесете фини движения на косата върху кожата под космите на веждите, за да получите естествен завършек.

„Не забравяйте да изресвате космите на първоначалното им място, след като приключите с попълването. Не попълвайте всички празни пространства, тъй като естествените вежди показват някаква кожа между космите.“

Използвайте ежедневно растежен серум

Нилам казва, че кондиционирането на веждите ви със серум за растеж всеки ден ще помогне дори на най -тънките вежди.

„Серумите за растеж са пълни със съставки, за които е доказано, че подхранват космените фоликули и насърчават по -силния растеж на косата“, казва тя. „Нанесете препоръчаното количество серум за вежди на Eyebrow Queen директно върху веждите си с апликатор или чист пръст. Използвайте това два пъти на ден за максимални резултати.

„Серумът съдържа коктейл от съставки като биотин и пантенолова киселина. Биотинът е водоразтворимо съединение, известно още като Витамин Н. Той е ценен при клетъчната пролиферация и изследванията показват, че ускорява растежа на косата. ‘

Прах за вежди за втвърдяване

„За да защитите веждите си, прегледайте завършения си вид с малко количество прах за вежди или прозрачен гел за вежди“, казва Нилам.

„Нанасяйте бавно с наклонена четка, за да запазите естествените косми на правилното място за по -дълго и да добавите още повече дефиниция.“

Започнете първо с опашката

Вашият импулс може да е да започнете първо с предната част на веждите си, но Нилам казва, че това обаче може да изглежда грубо.

„При първото потапяне продуктът ви ще има твърде много за предната част, която обикновено е най -рядката част на веждите“, казва тя.

„Като започнете с опашката, първо се насочвате към най -тъмните косми. След като продуктът е нанесен върху опашката, можете да използвате остатъка за редки косми отпред. ‘

Яжте достатъчно витамини и минерали

За да растат редки вежди, Нилам казва, че се нуждаят от правилните хранителни вещества.

„Здравословната и балансирана диета е от ключово значение за клетъчната функция“, добавя тя. „Всеки недостиг на витамини и минерали като омега мазнини, желязо и цинк забавя растежа на косата.

„Важно е да увеличите приема на биотин в диетата си, тъй като това съединение е от съществено значение за растежа на косата на веждите. Богатите на биотин храни включват гъби, сьомга, броколи и банани.

„Диета, пълна с протеини, също е важна за здравословния растеж на косата, тъй като фоликулите се състоят от кератин-структурен протеин, който се намира в косата, кожата и ноктите ни.“

vitoshaonline

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *