Вече можете да си купите парфюми, вдъхновени от най-известното изкуство на Винсент ван Гог

парфюми вдъхновени от Винсент ван Гог

„Ако човек наистина обича природата, той намира красотата навсякъде“, пише Винсент ван Гог до брат си Тео в писмо от 1874 г.

Природата често вдъхновява Ван Гог, чийто световноизвестен съименник музей е в Амстердам и съхранява много от най -добрите му творби.

Floral Street, независима и устойчива марка за аромати, базирана в Лондон , също непрекъснато се взира в природата, за да предизвика идеи.

Така че има смисъл тези две марки-Музеят на Ван Гог и Флорал Стрийт-да се обединят за четиригодишно партньорство, което те наричат ​​„изящно изкуство и фин аромат“.

Това е първият път, когато Музеят на Ван Гог си сътрудничи с парфюмерна компания и позволява творбите на художника да бъдат интерпретирани по този начин.

Така че, ако някога сте се чудили как известните картини на Ван Гог биха могли да се превърнат в аромат, през следващите четири години ще можете да разберете.

Първият им аромат, лансиран тази седмица, се нарича Sunflower Pop и е вдъхновен от известния „Sunflowers, 1889“ на Ван Гог.

Sunflower Pop

Започвайки с може би най -обичаната от картините му, опаковката на парфюма дори има „Sunflowers, 1998“, отпечатана в бутилката.

Говорейки пред Metro.co.uk, основателят на Floral Street Мишел Фийни казва: „Първото ни стартиране от това сътрудничество трябваше да бъде разпознаваемо, трябваше да бъде положително и трябваше да са цветя. Слънчогледите ни дават всички тези неща.

„Работата на миналия майстор е вдъхновила майстор парфюмерист, съчетавайки техните таланти за съвременния ден и превеждайки изкуствата в достъпно, колекционерско парче от Ван Гог, на което всеки да се наслади.“

EDP ​​съдържа нотки на бергамот, мандарина, белини акорд, маракуя, сливов цвят, син ирис, вегански медов акорд и хрупкав кехлибар.

Той е сладък, плодов и има цитрусов слой, който го кара да се чувства радостен и слънчев, което е идеално за това време на годината.

По отношение на ефективността, ароматът е лек, но прилепва към кожата с часове.

vitoshaonline

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *